logo

Re-thinking Healthcare

 Zelfbewust bewegen en Vormgeven

 

Voor wie: Reikibeoefenaars van alle graden, met vragen en wens tot inzicht vanuit de Reikibeoefening en de Reiki-gemeenschap over Reiki in de gezondheidszorg
Begeleiders: Mirjam Top-Termaat, Reikimaster en Liesbeth van den Brink, Reikibehandelaar en opsteller
Organisatie: Reikicentrum Zijn met ondersteuning van de behandelaarsgroep

Welkom en achtergrond:
Dit is de vierde workshop in het kader van Reiki in gezondheidszorg geïnspireerd op de vragen die voortgekomen zijn uit het seminar 'Re-thinking Healthcare'- transformative impulses in health and healthcare- van het Bert Hellinger instituut van juni 2018.

In de eerste drie workshops onderzochten we 'de plek van Reiki', 'het potentieel van Reiki' en 'de Reikibeoefenaar als resource' in (het veld van) de gezondheidszorg. Van deze workshops zijn co-creatieverslagen gemaakt. We ervaren dat het werk wat we binnen de workshops doen in energetische en praktische zin werkzaam is in individuele en gezamenlijke verbinding en bewustzijn, in visie en in praktijkvoorbeelden, in handelen.

Mirjam en Liesbeth gaan in deze vierde workshop graag een vervolg geven aan dit proces met jou als Reikibeoefenaar, Reikibehandelaar en Reikimaster, in het transformerende veld van gezondheidszorg. Nu met het thema: Zelfbewust Bewegen en Vormgeven.

Beoogd proces:
Het veld van gezondheidszorg is in transitie. Als mens die Reiki beoefent en uitdraagt kunnen we hieraan bijdragen met een transformatieve impuls. Vanuit de verbinding met jezelf en jouw Reikibeoefening.

In deze workshop stellen we de volgende vragen:

  • Welke bewegingen zie je in jezelf?
  • Waar om je heen zie je beweging?
  • Wat zijn we eigenlijk al aan het manifesteren?
  • Kunnen we in het delen met elkaar hierover ontwikkeling zien en voor elkaar resource zijn om verder te groeien en door te gaan met manifesteren?
  • Wat heb je daarin als persoon nodig?
  • Wat hebben we als Reikigemeenschap nodig?

Werkwijze:
De dag heeft een reflectief en ondersteunend karakter: inzicht krijgen en ons bewustzijn vergroten naar waar jij staat, waar ieder nu staat, ook in de gemeenschap. Waar we al werk hebben gedaan, zowel in vorige workshops alsook in onze dagelijkse zorg voor onze eigen gezondheid, in ons werk voor mensen met een zorgvraag en in onze zorg voor het veld van gezondheidszorg.
We gaan verbinding creëren door een geleide Reiki zelfbehandeling, door reflectievragen, door met elkaar te delen en ervaringsgerichte oefeningen te doen, o.a. met vloerankers.
Hierbij werken we vanuit het persoonlijke in verbinding met het grotere geheel. En we hopen daarmee, via bewustwording, ons potentieel nog meer ruimte te geven om door ons te stromen. Om vanuit die verbinding vormgeving te laten ontspruiten, mogelijkheden en belemmeringen te ontmoeten en te bevragen. Om verder in beweging te zijn, te manifesteren en te groeien.
Je geeft jezelf aan het eind van de workshop een opdracht waarmee je aan de slag kunt. We bieden je de mogelijkheid om elkaar op donderdagavond 11 juni nogmaals te ontmoeten in een Zoommeeting, om onze ervaringen te delen en elkaar te inspireren. Vanuit deze oogst maken Mirjam en Liesbeth een verslag.

 

Praktisch:
De online verbinding is via het programma Zoom.
Datum: Donderdag 14 mei 2020 van 09.30-16.30 uur, in de ochtend en middag is er een korte pauze. Voor de lunch plannen we een uur in.
Optionele terugkom: Donderdag 11 juni 2020 van 20.00 - ± 21.30 uur
Investering: € 100,--
Aanmelden: via formulier
Aanmeldtermijn: vóór 1 mei a.s.
Aantal deelnemers: max. 24
Organisatie: Rebecca Bredenhof, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 1218 1950

Link naar het seminarverslag en de verslagen van de workshops: https://tjaberingscentrum.nl/nieuws

Zowel deelnemers die in voorgaande workshop hebben bijgedragen aan bewustwording als ook nieuwe deelnemers: van harte welkom!

DSCN2307.JPG