logo

Re-thinking Healthcare

Re-thinking Healthcare:

 De Reikibeoefenaar als resource

 

Voor wie:      Reikibeoefenaars van alle graden, met vragen en wens tot inzicht vanuit de Reikibeoefening en de Reiki-gemeenschap over Reiki in de gezondheidszorg.

Begeleiders: Karin Tjaberings, Reikimaster en Liesbeth van den Brink, Reikibehandelaar en opsteller

Organisatie: Reikicentrum Zijn met ondersteuning van de behandelaarsgroep

 

Welkom en achtergrond:
Dit is de derde workshop in het kader van Reiki in de gezondheidszorg geïnspireerd op de vragen die voortgekomen zijn uit het seminar 'Re-thinking Healthcare'- transformative impulses in health and healthcare- van het Bert Hellinger instituut van juni 2018.

In de eerste twee workshops onderzochten we 'de plek van Reiki' en 'het potentieel van Reiki' in de gezondheidszorg. Van beide workshops is een co-creatieverslag gemaakt. En we ervaren dat het werk wat we binnen de workshops doen in energetische en praktische zin werkzaam is in het individueel en gezamenlijk bewustzijn, in praktijkvoorbeelden, in handelen.

Karin en Liesbeth willen in deze derde workshop graag verder gaan met doorgeven, delen en verder bouwen, voor en met jou als Reikibeoefenaar, in de Reiki-gemeenschap en de samenleving als geheel. Nu met het thema: Resource zijn, bron zijn.
Fijn om ook deze keer weer in Reikicentrum Zijn welkom te zijn en dank aan de behandelaarsgroep die deze dag zal ondersteunen.

Beoogd proces:
Het systeem van gezondheidszorg is in transitie. Als Reikibeoefenaar zouden we kunnen bijdragen aan deze transformatie. Transformatie krijgt een kans als we stoppen met het willen hebben van impact. En daarom willen we graag het resource zijn onderzoeken, wat betekent dat?

In deze workshop stellen we de volgende vragen:
• Hoe word je zelf de bron voor de transformatieve impuls in de gezondheidszorg?
• Welke rol spelen Reiki, de Reikibeoefening en de Reikigemeenschap daarin?
• Hoe ben je binnen de Reikigemeenschap een bron voor elkaar?
• Is Reiki in de gezondheidszorg een doel of een middel voor de bijdrage aan de transformatieve impuls?
• Wat is de rol van de Reikibeoefenaar, de Reikibehandelaar, de Reikimaster in het bron zijn voor de transformatie impuls in de transitie    van de gezondheidszorg?

Werkwijze:
We werken in verbinding met vragen, intenties en verlangen van de aanwezigen. Vanuit de Reikibeoefening, vanuit deelnemer zijn in de Reikigemeenschap in relatie met de inhoud van het seminarverslag en met de vragen en inzichten die voortgekomen zijn uit de voorgaande workshops. We doen oefeningen met elkaar om inzicht te krijgen in onze blinde vlekken en om ons bewustzijn ten aanzien van het resource zijn voor transformatie in de gezondheidszorg te vergroten. Hierbij werken we vanuit het persoonlijke naar het grotere geheel en hopen daarmee in onszelf, de Reikigemeenschap en het grote geheel ruimte te maken voor dit thema.

Praktisch:
Datum: donderdag 14 mei 2020
Tijden: 09.30 – 18.00 uur
Investering: € 100,00 incl. koffie, thee en soep, zelf lunch meenemen
Aanmelden: via formulier
Voor info: Rebecca Bredenhof, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 1218 1950
Aanmeldtermijn: vóór 7 november a.s.
Aantal deelnemers: max. 24
Locatie: Johannes Camphuysstraat 150-152, 2593 CT Den Haag

Link naar het seminarverslag en de verslagen van de workshops: https://tjaberingscentrum.nl/nieuws

Zowel deelnemers die in voorgaande workshop hebben bijgedragen aan bewustwording als ook nieuwe deelnemers: van harte welkom!

berg kurama.JPG