logo

Reiki Symbolen workshop

met Rebecca Bredenhof

Inleiding

Vanaf de eerste dag dat ik tijdens mijn 2de graads Reikiklas in 1993 de drie Reikisymbolen met hun heilige teksten ontving, was ik diep getroffen door hun kracht en ongelofelijk nieuwsgierig naar hun diepere betekenis. Want hoe kon het toch dat deze drie tekeningen met hun bijbehorende woorden zoveel in beweging konden zetten? Mijn nieuwsgierigheid leidde me naar de Symbolen workshops van Fokke Brink, die ik vele malen volgde, en elke volgende keer kwam ik dieper in contact met de Reikisymbolen en hun betekenis. Van Fokke leerde ik het eeuwenoude Japanse inkt slijpen in diepe meditatie, later kwam daar weer verdieping in door een workshop met Collene Delaney. Al jarenlang heb ik diepe ervaringen met de Reikisymbolen in mijn werk met Healing your Family Tree with Reiki; een workshop die voortgekomen is uit een ontwikkelingsproces met afstandsbehandelingen door Marta Getty. Met 2e graads Reikistudenten heb ik regelmatig 'geëxperimenteerd' met wat wel of niet werkt. Daar is onder andere de Mysterieschool van Zijn uit voortgekomen. Daar trachten we het mysterie van de overdracht van informatie bij Reiki afstandsbehandelingen, te doorgronden. Het jarenlang werken met de Reiki symbolen leert me meer en meer te leven vanuit mijn eigen ethische overtuigingen en mijn eigen keuzes te maken.

Reiki Symbolen workshop

Tijdens een 'Ink grinding meditation' met Collene Delaney eind vorig jaar, voelde ik een diep verlangen om zelf een Reiki Symbolen workshop te gaan geven. Op mijn eigen manier, vanuit mijn eigen ervaring en meenemend wat ik geleerd heb van al mijn leraren. Ik voel dat ik daarvoor geen 'expert' hoef te zijn in het kalligraferen, want dat ben ik zeker niet. Wel kan ik je in diepe meditatie leiden tijdens het inkt slijpen, je uitleggen hoe je het beste de penseel hanteert, en je in contact brengen met de essentie van rijstpapier Deze diepgaande voorbereiding zal je op een nieuwe manier in contact brengen met jouw verbinding met de Reiki symbolen, wanneer je een symbool op papier zet.

Als je daarna vanuit diepe stilte het symbool tot je laat spreken, ontstaan nieuwe inzichten. Over het symbool, over Reiki, over jezelf. Er mag gedeeld worden, wat gedeeld wil worden. We nemen ruim de tijd voor deze verdieping; drie dagdelen voor de drie 2e graads symbolen, plus een dagdeel voor het master symbool. Je zal ervaren dat deze workshop is een prachtige oefening is voor zelfreflectie en een ontdekkingsreis in waar je op dat moment staat in je leven en in je Reikibeoefening.

Voor wie?

Deze eerste door mij gegeven Reiki Symbolen workshop is voor 2e graads studenten en masters die door mij zijn ingewijd of 'geadopteerd'. Ook 2e graads studenten van door mij ingewijde masters zijn van harte welkom. De ervaring zal leren of ik de workshop later openstel voor andere belangstellenden.

Overige informatie

Data 2e graad: zaterdag 14 november 2020 van 9.30 -17.30 plus zondagochtend 15 november 2020 van 9.30 – 12.30 uur
Data masters: zaterdag 14 november en zondag 15 november 2020, beide dagen van 9.30 – 17.30 uur
Investering: 2e graad € 180, - / master € 250,- incl. koffie, thee en al het benodigde materiaal (neem zelf je lunch mee)
Informatie: Rebecca Bredenhof, 06 1218 1950
Aanmelden: via formulier

DSCN2208.JPG