logo

Intervisiegroep Reikibehandelaars

In 2011 is in Reikicentrum Zijn een intervisiegroep gestart met deelnemers van de Reikipraktijktraining Raken & Aanraken.
De intervisiegroep vanuit Reikicentrum Zijn is bedoeld voor Reikibehandelaars in de traditie van Usui Shiki Ryoho, die een eigen praktijk voeren. Reikibehandelaars die vanuit nieuwe gezichtspunten willen kijken naar wat ze hierin tegenkomen en van anderen willen leren..

De groep biedt deze behandelaars bedding en ruimte om met elkaar in verbinding te zijn, door met regelmaat samen te komen om op gestructureerde wijze praktijkervaringen en praktijkvraagstukken in te brengen.

Dit draagt bij aan de bewustwording van het potentieel van de intervisiegroep en draagt tevens bij aan de bewustwording van het potentieel van het Reikibehandelaarsschap.

Enkele quotes van (oud)intervisie deelnemers:

  • De incidentenmethode en de manier van vragen stellen helpen mij om vragen te stellen aan mijn cliënten.
  • Intervisie heeft mij leren zien wat elke cliënt spiegelt bij mij.
  • Intervisie heeft mij bewustzijn gegeven zicht te houden op mijn praktijk.
  • De incidentenmethode helpt om te onderzoeken waar het echt om gaat en daar heb je anderen bij nodig.
  • Geleerd van anderen om om te gaan met verschillende situaties.
  • Met de incidentenmethode ga je snel de diepte in.

 

Praktisch

Tijdens de intervisiebijeenkomsten wisselen de leden eerst Reiki uit.
Daarna brengt iedereen een vraagstuk/casus in. De groep kiest één casus en stelt hier verdiepende en verhelderende vragen over, om vervolgens tot mogelijke oplossingen te komen. Elk lid van de groep neemt hiervan mee wat op hem of haar van toepassing is.

Jaarlijks wisselen de leden van rol als procesbegeleider en organisator. Zo krijgt iedereen de kans te groeien in gedeeld leiderschap.

De intervisiegroep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 leden.

Wanneer: Vier vrijdagochtenden per jaar (eens per kwartaal), van 9.30 tot 13.00 uur. Met de intervisiegroep van Reikicentrum Zijn verbind je je steeds voor een periode van een jaar (januari - december).

Geplande data 2024: 22 maart - 24 mei - 27 september - 6 december

Kosten: €15,- per bijeenkomst of eenmalig € 60,- per jaar

Informatie en aanmelden: Mocht je interesse gewekt zijn en/of vragen hebben, neem dan contact op met de organisator Alexandra de Savornin Lohman, 06 - 3846 1549 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

!! Op dit moment is er nog ruimte voor nieuwe aanmeldingen !!

 

DSCN2351.JPG