logo

Mindful Reiki

voor een leven in aandacht

training met Mirjam Top-Termaat voor alle Reikigraden en stromingen

Reikibeoefening nodigt je uit tot mindful leven. Met de training Mindful Reiki ga je ervaren dat je veel meer uit je eenvoudige Reikibeoefening kunt halen dan je je misschien NU misschien bewust bent. 

In deze training leer je de 'automatische piloot' bij je Reiki beoefening los te laten en opmerkzaamheid te trainen. Hierdoor vergroot je je bewustzijn van wat je zintuigen waarnemen, hoe je reageert op situaties, maar ook welke gedachten je ontkrachten. Verandering of aanvaarding komen dan vaak vanzelf. Met als gevolg: minder stress, meer energie, meer levenslust en een gezond lichaams- en mentaal bewustzijn.

Wat vooraf ging

Toen ik in 2005 een periode van therapie afrondde, zei mijn toenmalige therapeut tegen me dat ze net een scriptie had gelezen over iets nieuws uit Amerika, dat misschien wat voor mij zou kunnen zijn; Mindfulness. In 2006 leerde ik Reiki en deed ik ook veel aan yoga en volgde ik meditatiecursussen, mede om te leren omgaan met mijn vaak razende hoofd. Op mijn toenmalige werkplek werden 8-weekse cursussen mindfulness gegeven. Ik mocht hieraan deelnemen en leerde voor het eerst hoe streng mijn innerlijke stem was en hoe het trainen van mijn opmerkzaamheid zachtheid en mildheid bracht.

In de afgelopen jaren heeft mindfulness een absolute vlucht genomen. Mede dankzij de hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek die gedaan is naar de effecten van deze beoefening, is deze inmiddels breed omarmd in onze maatschappij. Ik heb zelf de formele beoefening van mindfulness niet vastgehouden. Ik werd gegrepen door Reikibeoefening en heb die nooit meer losgelaten. Wat was ik blij verrast te ontdekken dat Rebecca (Bredenhof) een training Mindful Reiki had ontwikkeld! Ik heb deze in 2019 voor haar georganiseerd in Twente en hier met veel plezier en genoegen aan deelgenomen. Want onze dagelijkse Reikibeoefening is heel erg geschikt voor het trainen van onze opmerkzaamheid en oordeelloze aanwezigheid. En voor mijn volle hoofd blijft dit een goede oefening. Ik ben dan ook dankbaar dat ik nu zelf deze training mag gaan (door)geven.

Dus wil je leren hoe je met vriendelijke aandacht een andere kwaliteit aan je Reikibeoefening geeft? Hoe je de drukte in je hoofd niet te lijf hoeft te gaan? Hoe je zelfbehandeling of het behandelen van anderen een meditatieve ervaring kan zijn? Je bent van harte welkom om te komen ont-dekken en ont-moeten.

Wanneer: zaterdag 25 juni 2022
Voor wie: Reikibeoefenaars van alle graden
Locatie: Reikicentrum Zijn, Den Haag.
Tijden: 10.00 – 17.30 uur voor alle graden, plus 19.00 - 22.00 uur voor 2e graad en mastergraad
Investering: 1e graad € 115,- / 2e en mastergraad € 145,- , incl. koffie, thee en soep, zelf lunch meenemen. In de directe omgeving is gelegenheid voor avondeten.
Informatie en aanmelden: Mirjam Top-Termaat 06 8142 9578 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bericht van Rebecca

Ik ontwikkelde deze training in 2015 omdat ik ineens vele Reikistudenten over Mindfulness hoorde, en me bewust werd dat de gemiddelde beoefenaar weinig of geen idee heeft wat het kan betekenen voor je welzijn, als je met bewuste aandacht Reiki geeft. Al bij de eerste training stroomden de aanmeldingen binnen. Dus plande ik de training meerdere keren achter elkaar, om belangstellenden een kans te geven wat Mindful Reiki beoefening kan betekenen. Ondertussen is het door mijn snel veranderde werk de laatste jaren niet meer mogelijk om deze heerlijke training zelf te geven. Ik ben dan ook heel dankbaar dat Mirjam het stokje van me overneemt. Ik zou zeggen ''grijp je kans, de volgende training is namelijk pas in december en dan in Boekelo!''

 

 

 

DSCN2208.JPG