logo

A weekend of Reiki Stories

from Marta Getty’s Living Library

story-telling

Saturday 18 till Sunday November 19th, 2017
The Hague, the Netherlands

I invite you to join this ‘storytelling circle’ create by Reiki Master and storyteller Marta Getty
and to prepare yourself for a wondrous weekend of sharing stories that flow from her remarkable memory.

Marta has lived Reiki since 1980, from North America to Europe and Australia. The authentic tales that Marta weaves bring you into her life so artfully that you will feel like you were there beside her. It will be an intimate weekend of telling and sharing stories, and of course we share Reiki.
Marta:…... ‘Storytelling is an important part of the practice of students and masters. There are so many questions and so few answers at times. In this weekend I will listen also to your Reiki story and share about the value of your Reiki story, for yourself and the world around us’.

Times: 10am till around 18pm
Costs: 250 euro, bring your own lunch, we take care for coffee, tea and soup
Organizer: Rebecca Bredenhof, +31 7 3677 964 /+31 6 12181950

Registration: send an email to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. and pay the amount to:
NL 71 INGB 0004 2610 19 att. Reikicentrum ZIJN, The Hague. Subject ‘Marta-Nov2017’. Add your name when the name of the bank account is not your own.

Flag - NL - 50-32

Een weekend Reiki verhalen

uit Marta Getty’s Levens bibliotheek

story-telling

Zaterdag 18 t/m Zondag 19 november 2017

Een weekend waarin Reikimaster en verhalenverteller Marta Getty
een ‘storytelling circle’ creëert waarin we niet alleen kunnen luisteren naar de
verhalen die uit haar opmerkelijke geheugen stromen en Reiki gaan delen,
maar waar ook ruimte zal zijn voor jouw Reikiverhaal.

Marta leeft Reiki sinds 1980, en heeft de beoefening gebracht naar Noord-Amerika, Europa en Australië. De authenticiteit van de verhalen die Marta als het ware ‘weeft’, geven je het gevoel dat je naast haar stond, er bij was. Het zal een intiem weekend zijn van verhalen vertellen en verhalen delen.

Marta: …... ‘naast het vertellen van mijn verhalen, wil ik dit weekend ook mijn ervaring delen over de waarde van het verhalen vertellen. Dit is zeker van belang voor Reikistudenten en Reikimasters. Er komen zoveel vragen tot ons, en soms hebben we zo weinig antwoorden. Ik deel graag met je wat het vertellen van jouw Reiki verhaal kan toevoegen aan jezelf en de wereld om je heen’.

Tijden: 10.00 - ± 18.00 uur
Investering: € 250,--, breng je eigen lunch mee, dan zorgen wij voor de soep.
Organisator: Rebecca Bredenhof , +31 (0)70 3677964 of +31 (0)6 1218 1950

Aanmelden: per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en door het bedrag over te maken naar
NL71 INGB 0004 2610 19, ten name van Reikicentrum Zijn, onder vermelding van Marta-nov2017

Flag - EN - 50-32

Lezing: leven zonder afval

Lezing: leven zonder afval
Emily-Jane Lowe leeft met haar gezin zonder afval (en vertelt ons daar alles over)
Donderdagavond 13 oktober, 20.00 - 21.30 uur, Reikicentrum Zijn

Baal jij ook van de grote hoeveelheid plastic verpakkingen die in ons huidige leven ‘normaal’ zijn geworden? Wil je graag minder afval produceren en jouw bijdrage leveren aan minder plastic soup? Of droom je wellicht zelfs van een leven zónder afval? Dan hebben we goed nieuws: Emily-Jane Lowe, bekend van haar leven zonder afval, komt op donderdagavond 13 oktober 2016 naar Reikicentrum Zijn in Den Haag.

leven zonder afvalEmily-Jane vertelt tijdens haar interactieve lezing hoe zij – als moeder van een gezin met drie jonge kinderen – leeft zonder afval. Wat je kunt verwachten: Emily-Jane’s persoonlijke en motiverende verhaal, tips en trucs om je afvalberg kleiner te maken en daarmee een beter gevoel te krijgen over je leven, en de mogelijkheid om vragen te stellen en met alle aanwezigen te sparren. Kortom: voor Reikibeoefenaars een inspirerende avond met volop handvatten kan geven om het Reikiprincipe Show gratitude to every living thing een concrete, nieuwe dimensie te geven J. Maar uiteraard zijn ook niet-Reikibeoefenaars op deze avond meer dan welkom!

Over Emily-Jane Lowe Emily-Jane Lowe

Emily-Jane Lowe woont met haar echtgenoot en drie kinderen van 8, 6 en 3 jaar in Baarn. Sinds de zomer van 2013 zijn zij overgestapt op een andere levensstijl: leven zonder afval. Emily-Jane: ‘In het begin was het best een uitdaging om als gezin geen afval te produceren, omdat tegenwoordig bijna alles verpakt zit in plastic, maar na een paar weken lukte het verbazingwekkend makkelijk om bijna geen afval te maken. Helaas is niet alles verkrijgbaar zonder verpakking maar ik doe mijn best om altijd alternatieven te zoeken.
Het geeft een enorm voldaan gevoel wanneer ik plastic-vrij boodschappen doe en de vuilnisbak maar niet vol komt. We kopen alleen maar pure producten en maken veel dingen zelf. Het is een fijne manier van leven en ik raad het iedereen aan om het zelf ook te proberen!’ Inmiddels geeft Emily-Jane lezingen, heeft ze een boek geschreven over leven zonder afval en vertelt ze haar verhaal in de media om zo veel mogelijk mensen te inspireren tot een bewuster omgaan met afval. Wil je alvast meer weten over Emily-Jane en haar leven zonder afval, kijk dan eens op haar blog.

Over de lezing

Wanneer | Donderdag 13 oktober 2016
Waar | Reikicentrum Zijn, Johannes Camphuysstraat 150-152, Den Haag
Hoe laat | 20.00 - 21.30 uur (deur open vanaf 19.30 uur)
Wat kost het | € 15,-

Informatie & aanmelden | Bij Anne Boerrigter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 249 02 023

Deze poster mag geprint en opgehangen worden bij jou thuis, in een buurtsuper, natuurwinkel of een andere plek waar veel mensen komen en jij iets op mag hangen

Filmmiddag of - avond

In Utero – where it all begins 

 

Documentaire over waar wij allemaal beginnen, in de baarmoeder! 

in de baarmoeder

Inhoud film:
De ontwikkeling van het vermogen om lief te hebben begint in de baarmoeder, in de relatie tussen de moeder en haar kind en in de wisselwerking met hun omgeving. In de baarmoeder beleeft de foetus dezelfde emoties als de moeder, het beleeft het geluk en de problemen van de ouders mee.


Welk effect hebben deze ervaringen op je latere leven? Hoe beïnvloedt ons verleden onze toekomst?
‘In Utero’ toont aan de hand van interviews, culturele mythes, populaire films en technologische trends aan, hoe belangrijk de periode in de baarmoeder is voor het verdere leven. Het spanningsveld tussen de prilste behoeften van het ongeboren kind en de stressvolle omgeving waarin hun moeders en vaders leven, wordt in deze film treffend weergegeven.
Wij nodigen je uit om met ons naar deze documentaire te kijken. Het is ook een uitnodiging om bewustwording te creëren over de invloed van ervaringen in de baarmoeder op de gezondheid van de mens en de maatschappij.


Na de film is er ruimte om samen onze indrukken van de film te delen.

Locatie Reikicentrum Zijn
Datum: 23 februari 2020
Tijd 14.00 - ± 17.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur

Toegangsprijs € 15,00 (incl. inleiding, nabespreking en koffie/thee)
Aanmelden Alexandra de Savornin Lohman, 06 - 3846 1549 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sumi Ink meditatie

Workshop met Collene Delaney, Reikimaster

Collene

 

Deze workshop is een prachtige oefening voor persoonlijke reflectie en heling, die je nadat je het geleerd hebt eenvoudig zelf kunt doen. Het past dus fantastisch bij Reiki. We beginnen deze dag met een eeuwenoude Japanse beoefening: onze eigen inkt slijpen in meditatie; deze beoefening is enorm stressverlichtend en zal je ontdoen van vervelende gedachten en gevoelens en je naar een plaats brengen van niet-gehechtheid zijn aan vorm.

Een eenvoudige compositie voltooit de meditatie. Elke compositie wordt in stilte gewaardeerd om zijn 'lering'. Ervaringen delen en Reikibehandelingen zijn onderdeel van de workshop. Elke student ontvangt een naslaggids, zodat deze oefening eventueel na de les kan worden voortgezet.

ink 

Locatie: Reikicentrum Zijn
Datum: 11 oktober 2019
Tijd: 9.30 - ± 17.00 uur, inloop vanaf 9.00 uur
Investering: € 100,- (incl. gebruik alle materialen, plus een naslaggids).
Informatie/aanmelding: Rebecca Bredenhof, 06 1218 1950 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inspirerende gesprekken

Introductie webinar met als thema 'Wat is heling?'

 

Deze online bijeenkomst is een introductie op een serie Inspirerende gesprekken die Anne Boerrigter en ik gaan geven voor Reiki Home en waar we in oktober mee starten. Als Reikibeoefenaars gebruiken we regelmatig het woord heling, maar wat is dat eigenlijk? Tijdens de Insipirerende gesprekken gaan we deze vraag in een verdiepend samenzijn onderzoeken.

Wil je meer weten en de uitnodiging ontvangen, dan kun je je hier alvast aanmelden voor de nieuwsbrief van Reiki Home. Houd er rekening mee dat je jezelf alleen via de nieuwsbrief van Reiki Home kunt aanmelden.

 

Nieuwe data volgen

Ons potentieel en ons lichaam

Workshop met Laurence Fontaine Flag - EN - 50-32

 

Net als een plant zijn volle groeikracht toelaat, roept de natuur ook ons op om tot bloei komen. Om onze potentiële levenskracht volledig door ons lichaam te laten stromen.

Ons lichaam kan ons echter ook beperken in het leven van ons potentieel. Onze persoonlijke, maatschappelijke en familiegeschiedenis zorgen voor fysieke blokkades die ons vermogen om te groeien en te ontwikkelen belemmeren. Deze fysieke blokkades zijn dikwijls onbewust, maar zijn krachtige boodschappers. Als we de taal van ons lichaam leren herkennen, kunnen we deze signalen gebruiken voor onze persoonlijke groei.


In deze workshop laat Laurence Fontaine ons ontdekken hoe we via lichaamswerk, ademhalingstechnieken en Reiki een groter deel van ons potentieel kunnen gebruiken. Daarbij komen vragen aan bod als:

  • Welke onbewuste boodschappen geeft ons lichaam ons?
  • Waarin wordt onze beweging geremd?
  • Wat houdt ons tegen om in onze kracht te staan, om voluit te Zijn?
  • Hoe voelt het als we ons volle potentieel ontsluiten?

 

foto Laurence 2

Laurence Fontaine (Mexico) is psychotherapeut, somatisch(lichaamswerk) en systemisch therapeut, en 20 jaar Reikimaster. 

 

Locatie: Reikicentrum Zijn
Datum: 29 maart 2020
Tijd: 9.30 - ± 17.30 uur, inloop vanaf 9.00 uur
Investering: € 125,- 
Aanmelding: via inschrijfformulier

Breng zelf je lunch mee, wij zorgen voor koffie, thee en soep. Engels-Nederlandse vertaler aanwezig.

 

Natuurlijk Voeden

cursus over voeding met Lilian van der Zanden

Lilian van der Zanden schrijft hierover:
Vitale mensen tonen veerkracht, zijn weerbaar en beschikken over voldoende energie om alles uit het leven te halen wat zij graag willen. Hoe je daar zelf met voeding regie op kunt pakken leer je in deze workshop. Je krijgt handvatten om de kwaliteit van voedsel te herkennen, volop praktische voedingstips en lekkere recepten.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • De pijlers vanuit de natuurlijke manier van voeden: verse, pure, eerlijke en biologische voeding.
  • Hoe zit het nou met brood, gluten, tarwe en spelt?
  • Samen lunchen met volop inspiratie om een snelle, gezonde en lekkere lunch te bereiden zonder pakjes en zakjes.
  • Hoe kan je een druk leven ondersteunen met voeding?
  • ‘Food-grabbelton’.

logo hoe gezond

Praktische informatie: 
Locatie:                     Reikicentrum Zijn, Johannes Camphuijsstraat 150-152, Den Haag.
Datum:                     9 september 2018
Tijd:                          10.00 tot ± 16.30 uur, de deur is open vanaf 9.30 uur
Voor wie:                  Voor iedereen die een vitaal leven wil leiden.
Kosten:                     informatie volgt (inclusief koffie/thee, lekkers en lunch).
Info & aanmelden:   Lilian van der Zanden 06-57202017 of via haar website

 

Transformatie spel

begeleid door Helma Rader

Het Transformatiespel is een levensspel dat je de gelegenheid geeft op een andere manier naar je eigen leven en je omstandigheden te kijken. Het maakt je ervan bewust hoe jij je leven leeft, op dit moment. Echt diepgaand wordt het spel als het professioneel wordt begeleid. De masterkandidaten hier worden regelmatig bij een levensreis via het Transformatiespel, begeleid door Reikimaster Helma Rader. Helma heeft jarenlange ervaring in dit proces. Dit jaar willen we ook anderen de gelegenheid geven dit levensspel eens te spelen. We hebben twee workshops gepland, waarvoor je jezelf individueel kan aanmelden of met een groepje van vier personen.

Helma Rader:

'Het transformatiespel is een bordspel zoals bijvoorbeeld ganzenbord. Het wordt met maximaal 4 deelnemers gespeeld waarbij ieder zijn eigen levenspad volgt. In tegenstelling tot andere spelen gaat het hier niet om winnen of verliezen maar om wat je tegenkomt op je levenspad en wat dat jou te vertellen heeft. Je begint met een vraag die op dat moment in je leven speelt en waar je graag meer helderheid over wilt hebben. Voordat we het spel gaan spelen help ik je bij het zo duidelijk mogelijk krijgen van je vraag. Alles wat er die dag gebeurt wordt namelijk in verband gebracht met deze vraag.

Tijdens je reis op je levenspad geeft het spel je 'opdrachten'. Er kan je bijvoorbeeld gevraagd worden om een wonder te verrichten, zegeningen uit te delen of een inzicht te ontvangen. Het spel laat je zien wat je te geven hebt en hoe je met ontvangen omgaat. Waar je stroomt en waarin je vastzit. Het is iedere keer weer bijzonder om mee te maken dat wat toeval lijkt zo op zijn plaats valt. Ik vind het een voorrecht om je daarin te mogen begeleiden'.

Data: zaterdag 5 maart of zaterdag 23 april 2016
Tijden: 9.30 – 21.30 uur
Investering: € 125,- . Neem zelf je lunch mee, wij zorgen 's avonds voor een warme maaltijd.

Aanmelden: stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak het bedrag over naar NL71 ING 0004 2610 19 tnv. Reikicentrum Zijn, ovv Transformatie + datum van de workshop.

Wereldvrede-meditatie

Wereldvrede-meditatie

dinsdag 31 december 2019
meditatie van 13.00 – 14.00 uur
inloop vanaf 12.30 uur
in Reikicentrum Zijn
Johannes Camphuysstraat 150-152, Den Haag

Samen zingen, mediteren, het licht ontsteken met onze persoonlijke intentie voor 2020.

Op de laatste dag van het jaar wordt al vele jaren World Healing Day gevierd. Overal ter wereld komen dan op hetzelfde tijdstip mensen in groepen bij elkaar en mediteren, bidden, chanten of sturen Reiki, voor heling van alles wat leeft.

Ook dit jaar doen we weer mee; Annemarie heeft de fakkel doorgegeven aan Anja en Christina, die samen met Netty het programma begeleiden. Zo mooi om te zien waar het potentieel in Zijn toe uitnodigt.

We nodigen je uit om deze dag met ons samen te Zijn en ons te verbinden met de energie van duizenden mensen die zich openen voor de vrede in ieders hart. Neem gerust familie, vrienden, buren en collega's mee; dit jaar zijn vooral ook kinderen welkom.

Na afloop is er nog een kort gezellig samenzijn. Het is al jaren traditie dat sommige mensen vrijwillig cake, appeltaart of oliebollen bakken. Zo vieren we vast oudjaar, na afloop van de meditatie! Ook dit jaar staan we hier weer voor open, maar doe het alsjeblieft alleen als je het leuk vindt!

Laat ons even weten of je komt en met hoeveel mensen, zodat we ongeveer het aantal deelnemers weten. We zien je graag op 31 december a.s.

Aanmelden:
Netty Hakkaart 06-2843 7730, Christina Spies 06-1881 2965 of Anja van Brenk 06-5164 2903

Donatie

Deelname is geheel vrijblijvend voor iedereen. Voor wie toch een bijdrage wil geven voor de onkosten staat onze spraarpot klaar om in dankbaarheid een donatie voor het Reikicentrum te ontvangen J.

DSCN2356.JPG