logo

Mysterieschool van Zijn

Mysterieschool van Zijn
vanaf 2e Reikigraad

Ben je klaar voor (weer) een volgende stap in Reiki? Dan heb je vast interesse in het volgende.

In september 2014 is Rebecca Bredenhof met een enthousiaste groep 2e graad Reikistudenten begonnen aan een nieuw Reiki avontuur, de Mysterieschool van Zijn. Doel is  het mysterie van de overdracht van informatie bij afstandsbehandelingen met de symbolen van de tweede Reikigraad te onderzoeken, te doorgronden. Meestal komen we twee keer per jaar bij elkaar voor een aantal avonden met een specifiek thema. De kracht van toewijding bij de deelnemers heeft allen dieper in de kennis en het gebruik van de symbolen van de tweede Reikigraad gebracht, dan voor mogelijk werd gehouden.

Het jaar 2016 staat voor de Mysterieschool van Zijn in het teken van relaties. Studenten kozen zelf het volgende boeiende thema.

De relatie met de Spirituele afstamming van Usui Shiki Ryoho.

Deze keer ga je jouw persoonlijke relatie met de voorouders in onze Reikibeoefening, Usui, Hayashi en Takata onderzoeken en verdiepen. Dit kan je veel leren over hoe jij je beweegt in het leven en hoe jij met relaties omgaat. Ook ga je helderheid krijgen over je persoonlijke relatie met de huidige lineage bearer Phyllis Furumoto. Het gevolg hiervan kan zijn dat je wellicht in de toekomst de volgende in de afstammingslijn kan herkennen als de tijd daar rijp voor is.

Programma
Op vier avonden gaan we ons dieper verbinden met de geschiedenis van elke Grandmaster, zodat we de levens van deze mensen beter gaan begrijpen en het waarom van hun roeping. Om het 21 dagen ritueel van dr. Mikao Usui te eren, starten we aan het eind van elke avond een 21- daagse ’retraite’ voor zo’n 20 minuten per dag. Als afronding van het geheel is er een Verhalen vertellen dag, waarin iedere deelnemer zijn eigen Reiki en Afstammingsverhaal vertelt. Hiermee eren we niet alleen onze relatie met de Spirituele Afstamming, maar ook de mondelinge traditie van onze beoefening.

Dit nieuwe avontuur is voor 2e graads Reikistudenten en Reikimasters in Usui Shiki Ryoho en ook nu weer ben ik op zoek naar avonturiers, nieuwsgierigen, toegewijde studenten. Ga je (weer) mee op reis?  

Japanse tijdperk: vrijdag 2 september – vrijdag 23 september 2016
Westerse tijdperk: vrijdag 21 oktober – vrijdag 11 november 2016
Tijden avonden: 19.30 – 22.30 uur
Verhalen vertellen dag: zaterdag 10 december 2016 van 9.30 – 17.30 uur.
Voorbereiding:  schaf een mooi schrift aan en neem dat elke avond mee. Je hoort op de eerste avond wat hiervan de bedoeling is.
 
Investering: een bedrag naar eigen keuze. Neem het bedrag voor de 4 avonden contant mee in een enveloppe, voor het ritueel waar we de eerste avond mee beginnen. Doe hetzelfde op de zaterdag 10 december voor de Verhalen vertellen dag.
 
Aanmelden: per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je kunt je ook aanmelden als je niet eerder de Mysterieschool hebt gevolgd. Een relatie is tijd investeren dus is het de bedoeling dat je het hele traject aanwezig kunt zijn.

Meedoen op afstand? Als experiment wil ik deze keer voor maximaal drie studenten die ver weg wonen, de mogelijkheid creëren om mee te doen via GoToMeeting.

 

DSCN2307.JPG