logo

Just for today...

Levenslessen, voor alle Reikigraden

De basisbeoefening van Usui Shiki Ryoho bestaat uit de zelfbehandeling, waaruit een natuurlijk groeiproces voortkomt dat er voor iedereen anders uit kan zien. De vijf Reiki leefregels ondersteunen dit proces. Deze ogenschijnlijk simpele principes gaan over het leven en alles wat je daarin tegenkomt. Uiteindelijk leren ze je transparant en authentiek door het leven te gaan en dat bevordert weer je dagelijks welzijn.

‘Dit zijn de belangrijkste leringen om de geest te ontwikkelen.
De vijf regels zijn een geheime methode die geluk oproept.
(van de gedenksteen bij het graf van Mikao Usui)

De cursus

In deze ruim vijf maanden durende cursus leer je de Reikiprincipes gebruiken als levenslessen. Het is als het bewandelen van een spirituele pad met steeds weer nieuwe ontdekkingen, ontdekkingen over jou! De eenvoud en universele wijsheid van de leefregels zullen door de cursus een onuitwisbare indruk op je achterlaten.

Wat leer je?

Je leert op een speelse en diepgaande manier hoe je op een ‘Reiki-manier’ in het leven kunt staan. Om inzichten te ontvangen hoef je de leefregels niet te begrijpen. Je kunt leren ‘tussen de regels door te lezen’ en zo de magie en wijsheid ervan binnen laten komen. In deze cursus onderzoek je vele facetten van een principe en neem je het geleerde mee als basis voor het volgende principe. Zo volg je de weg van binnen naar buiten en ontdek je hoe logisch de opbouw van de principes is.

Praktisch

De cursus Just for today... wordt gegeven in vijf lesblokken van vrijdagavond t/m zaterdagavond, plus een extra zaterdag als afsluiting. Je huiswerk? Dat is je dagelijks leven, een dagboek bijhouden is dus voldoende. Over elke leefregel ontvang je een tekst die je ‘wakker’ houdt en aanzet tot verdieping. Om elkaar te voeden en te enthousiasmeren heb je tussen de lesblokken in contact met een ‘studiegroepje’ via Skype, conference call of gewoon door bij elkaar te komen. In principe is dit één keer per maand.

Rebecca Bredenhof over de leefregels

‘’Ik ontdekte dat de Reiki leefregels me ondersteunen in de bewustwording van wie ik ben en hoe ik deel uitmaak van de wereld om me heen. Als de zelfbehandeling ons dagelijks brood is, dan zijn de vijf leefregels voor mij het spirituele beleg.’’

Deelnemers over Just for Today 

Data vijf lesblokken:
10 t/m 11 november en 15 t/m 16 december 2017 plus
26 t/m 27 januari, 2 t/m 3 maart en 6 t/m 7 april 2018
Afronding:
zaterdag 19 mei 2018, van9.30 – ± 16.00 uur
Tijden: lesblokken: Lestijden: vrijdag 19.30 - ± 22.00 uur, zaterdag 9.30 – ± 21.00 uur afsluiting: 9.30 - ± 16.00 uur
Kosten: € 850,- (termijnbetaling mogelijk, zie inschrijfformulier)
Neem zelf je lunch mee, voor een avondmaal wordt gezorgd

Informatie:

Rebecca Bredenhof 070-3677964 / 06-12181950, of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Inschrijfformulier

berg Kurama-tempel usui.JPG