logo

Lezing: leven zonder afval

Lezing: leven zonder afval
Emily-Jane Lowe leeft met haar gezin zonder afval (en vertelt ons daar alles over)
Donderdagavond 13 oktober, 20.00 - 21.30 uur, Reikicentrum Zijn

Baal jij ook van de grote hoeveelheid plastic verpakkingen die in ons huidige leven ‘normaal’ zijn geworden? Wil je graag minder afval produceren en jouw bijdrage leveren aan minder plastic soup? Of droom je wellicht zelfs van een leven zónder afval? Dan hebben we goed nieuws: Emily-Jane Lowe, bekend van haar leven zonder afval, komt op donderdagavond 13 oktober 2016 naar Reikicentrum Zijn in Den Haag.

leven zonder afvalEmily-Jane vertelt tijdens haar interactieve lezing hoe zij – als moeder van een gezin met drie jonge kinderen – leeft zonder afval. Wat je kunt verwachten: Emily-Jane’s persoonlijke en motiverende verhaal, tips en trucs om je afvalberg kleiner te maken en daarmee een beter gevoel te krijgen over je leven, en de mogelijkheid om vragen te stellen en met alle aanwezigen te sparren. Kortom: voor Reikibeoefenaars een inspirerende avond met volop handvatten kan geven om het Reikiprincipe Show gratitude to every living thing een concrete, nieuwe dimensie te geven J. Maar uiteraard zijn ook niet-Reikibeoefenaars op deze avond meer dan welkom!

Over Emily-Jane Lowe Emily-Jane Lowe

Emily-Jane Lowe woont met haar echtgenoot en drie kinderen van 8, 6 en 3 jaar in Baarn. Sinds de zomer van 2013 zijn zij overgestapt op een andere levensstijl: leven zonder afval. Emily-Jane: ‘In het begin was het best een uitdaging om als gezin geen afval te produceren, omdat tegenwoordig bijna alles verpakt zit in plastic, maar na een paar weken lukte het verbazingwekkend makkelijk om bijna geen afval te maken. Helaas is niet alles verkrijgbaar zonder verpakking maar ik doe mijn best om altijd alternatieven te zoeken.
Het geeft een enorm voldaan gevoel wanneer ik plastic-vrij boodschappen doe en de vuilnisbak maar niet vol komt. We kopen alleen maar pure producten en maken veel dingen zelf. Het is een fijne manier van leven en ik raad het iedereen aan om het zelf ook te proberen!’ Inmiddels geeft Emily-Jane lezingen, heeft ze een boek geschreven over leven zonder afval en vertelt ze haar verhaal in de media om zo veel mogelijk mensen te inspireren tot een bewuster omgaan met afval. Wil je alvast meer weten over Emily-Jane en haar leven zonder afval, kijk dan eens op haar blog.

Over de lezing

Wanneer | Donderdag 13 oktober 2016
Waar | Reikicentrum Zijn, Johannes Camphuysstraat 150-152, Den Haag
Hoe laat | 20.00 - 21.30 uur (deur open vanaf 19.30 uur)
Wat kost het | € 15,-

Informatie & aanmelden | Bij Anne Boerrigter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 249 02 023

Deze poster mag geprint en opgehangen worden bij jou thuis, in een buurtsuper, natuurwinkel of een andere plek waar veel mensen komen en jij iets op mag hangen

Filmmiddag

Zondag 13 november 2016
Inspirerende filmmiddag met Whale rider

van 14.30 uur tot ongeveer 17.00 uur, deur vanaf 14.00 open.
Locatie: Reikicentrum Zijn, Johannes Camphuysstraat 150-152, Den Haag
Investering: € 10,-, inclusief koffie/thee en koekjes

Whale Rider (2002) gaat over Pai, uit een Maoristam in Nieuw Zeeland. Ze wil graag haar opa opvolgen als stamleider, maar dat kan niet omdat ze een meisje is. Al is het al snel duidelijk dat zij de aangewezen persoon is om de spirituele lijn verder te dragen. Deze film laat zien hoe een volk kracht verliest als er geen opvolger is in de spirituele lijn. Over opvolging wordt op dit moment veel gesproken  in de Reikiwereld. De film belicht interessante mogelijkheden, die we als uitgangspunt kunnen nemen om na te denken en te praten over Reiki, natuurlijke opvolging en - natuurlijk- je eigen ervaringen!

Tijdens deze middag krijg je een korte introductie, daarna kijken we naar de documentaire, die ongeveer een uur duurt. Na afloop volgt een nabespreking waarin je je eigen bevindingen en gevoelens naar aanleiding van de film kunt delen.

Iedereen is welkom op deze filmavond, dus neem gerust iemand mee die geïnteresseerd is. De middag wordt georganiseerd door eerstegraads Reikistudent Egbert Pladdet, in 2011 ingewijd door Rebecca Bredenhof.

Meld je aan voor deze filmavond bij Egbert Pladdet
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eenvoudig Gezond

cursus over voeding met drs. Anna Kruyswijk - v.d. Heijden, MD

Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt. Het is alles waarmee we in contact zijn! Dus ook datgene wat via onze zintuigen binnenkomt, wat we voelen en denken. Gezondheid is een kwestie van evenwicht en gezonde voeding is voor iedereen anders.
In onze huidige tijd wordt het steeds duidelijker dat voeding bij het verzorgen van je gezondheid een belangrijke rol speelt. Ons overdadige, sterk geïndustrialiseerde Westerse voedingspatroon brengt ons meer en meer in de problemen. In de oude gezondheidssystemen zoals Ayurveda, Chinese geneeskunde en onze Westerse natuurgeneeskunde is duizenden jaren ervaring opgedaan met individuele voeding, en dit blijkt naadloos aan te sluiten bij de huidige opvattingen in de wetenschap:

We zijn allemaal verschillend en uniek.

De volgende hoofdonderwerpen komen in deze cursus aan bod:

  • wetenschap en gezond verstand; leren kijken naar voor jou belangrijke informatie op het gebied van voeding, gezondheid en ziekte.
  • de weg van gezondheid naar ziekte; herkennen van signalen en symptomen van een verstoord gezondheidsevenwicht.
  • welke weg legt voeding af in je eigen lijf? het oefenen van opmerkzaamheid.
  • constitutiesystemen; voeding passend bij jouw bloedgroep en dominante Ayurveda typering.
  • zelf voedsel en voeding leren kiezen die bij je past; onderscheiden van soorten voedsel

Met de verschillende aangereikte ingrediënten wordt de basis gelegd voor het op verantwoorde wijze verzorgen van het evenwicht in je gezondheid en kun je hier vervolgens zelf vorm aan gaan geven; ook ten behoeve van je kind of gezin.                                       

Data en tijd: Interesse? Stuur ons een email; bij voldoende belangstelling plannen we dit in najaar 2016 of voorjaar 2017.
Investering: € 295,- inclusief BTW, syllabus en het cursusboek Eenvoudig gezond. Heb je het cursusboek al in bezit? Dan mag je € 272,- betalen.
Aanmelden*:  stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak het bedrag over naar NL71 ING 0004 2610 19 tnv. Reikicentrum Zijn, ovv ‘Eenvoudig gezond mrt16’.
*zodra je bent aangemeld ontvang je informatie over je voorbereiding op les 1.

Tijdens de cursus zal gebruik gemaakt worden van kleine thuisopdrachten, die in of voorafgaand aan de lessen worden toegelicht. Daarnaast wordt per les actuele en verdiepende informatie in een cursusmap aangereikt, en wordt in de lessen met elkaar geoefend.

Na 30 jaar patiëntenzorg, zowel als huisarts als in combinatie met complementaire geneeskunde, geeft Anna Kruyswijk sinds 2008 vanuit haar organisatie Jouw Voeding onderwijs, lezingen en cursussen over voeding en gezondheid. Zie ook www.jouwvoeding.com

Voor informatie over praktische zaken: Rebecca Bredenhof 06 1218 1950 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Transformatie spel

begeleid door Helma Rader

Het Transformatiespel is een levensspel dat je de gelegenheid geeft op een andere manier naar je eigen leven en je omstandigheden te kijken. Het maakt je ervan bewust hoe jij je leven leeft, op dit moment. Echt diepgaand wordt het spel als het professioneel wordt begeleid. De masterkandidaten hier worden regelmatig bij een levensreis via het Transformatiespel, begeleid door Reikimaster Helma Rader. Helma heeft jarenlange ervaring in dit proces. Dit jaar willen we ook anderen de gelegenheid geven dit levensspel eens te spelen. We hebben twee workshops gepland, waarvoor je jezelf individueel kan aanmelden of met een groepje van vier personen.

Helma Rader:

'Het transformatiespel is een bordspel zoals bijvoorbeeld ganzenbord. Het wordt met maximaal 4 deelnemers gespeeld waarbij ieder zijn eigen levenspad volgt. In tegenstelling tot andere spelen gaat het hier niet om winnen of verliezen maar om wat je tegenkomt op je levenspad en wat dat jou te vertellen heeft. Je begint met een vraag die op dat moment in je leven speelt en waar je graag meer helderheid over wilt hebben. Voordat we het spel gaan spelen help ik je bij het zo duidelijk mogelijk krijgen van je vraag. Alles wat er die dag gebeurt wordt namelijk in verband gebracht met deze vraag.

Tijdens je reis op je levenspad geeft het spel je 'opdrachten'. Er kan je bijvoorbeeld gevraagd worden om een wonder te verrichten, zegeningen uit te delen of een inzicht te ontvangen. Het spel laat je zien wat je te geven hebt en hoe je met ontvangen omgaat. Waar je stroomt en waarin je vastzit. Het is iedere keer weer bijzonder om mee te maken dat wat toeval lijkt zo op zijn plaats valt. Ik vind het een voorrecht om je daarin te mogen begeleiden'.

Data: zaterdag 5 maart of zaterdag 23 april 2016
Tijden: 9.30 – 21.30 uur
Investering: € 125,- . Neem zelf je lunch mee, wij zorgen 's avonds voor een warme maaltijd.

Aanmelden: stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak het bedrag over naar NL71 ING 0004 2610 19 tnv. Reikicentrum Zijn, ovv Transformatie + datum van de workshop.

DSCN2275.JPG