logo

De Vrouw in het Licht, het ligt in de Vrouw

- Workshop voor en door vrouwen -

Christina Spies en Liesbeth van den Brink ontwikkelden deze workshop, omdat de vrouw hen na aan het hart ligt. Zelf vrouw in deze wereld, zelf op ontdekkingsreis geweest naar het eigen vrouw zijn. Naar de eigen vrouwelijke kracht!

Graag willen we jullie meenemen in deze workshop naar het ontdekken en versterken van deze kracht in jezelf. Vaak heb je daar al contact mee en kan je deze inzetten voor jezelf en voor de wereld om je heen.

Er zijn ook momenten dat je zou kunnen denken:                 vrouwencirkel

 • Wie ben ik, als vrouw?
 • Welke kracht heb ík in mij?
 • Waar zetelt mijn vrouwelijke kracht?
 • Ben ik in contact met mijn vrouw-zijn?
 • Liggen er belemmeringen om mijn vrouw-zijn te leven?
 • Wat betekent mijn kracht in deze wereld?
 • Wat kan ik aannemen en wat kan ik doorgeven?

In deze workshop begeleiden we jullie op een innerlijke reis om je vrouwelijke kracht zichtbaar en ervaarbaar te maken. Mogelijk kom je belemmeringen tegen, die je weerhouden om in je eigen vrouwelijke kracht te staan. Belemmeringen vanuit bewuste en onbewuste patronen, vanuit je jonge jaren, vanuit het voorgeleefde uit je stamboom, vanuit het al dan niet welkom zijn en je veilig voelen als vrouw.
Zijn, met alles wat er is! Je vrijer bewegen, in je vrouw zijn, als vrouw in deze wereld. Zodat je vanuit je vrouwelijke kracht door kan geven.
Zo is deze workshop ontstaan: wij willen doorgeven…. Wie wil aannemen?
Geef je jezelf de mogelijkheid met meer bewustzijn je eigen vrouwelijke kracht te ont-dekken en verder door te dragen in jouw leef-wereld?
We gaan op reis door middel van schrijven, tekenen, Reiki en opstellingen (systemisch werk). Je hoeft op geen van deze gebieden een virtuoos of ervaringsdeskundige te zijn. Alles ligt binnen handbereik en wij begeleiden je.

Datum en tijd zaterdag 2 december 2017 9.30 tot 17.30 uurlotushouding
Plaats: Reikicentrum Zijn, Johannes Camphuysstraat 150-152 2593 CT Den Haag.
Investering: €95.- incl. koffie, thee, soep en schrijfmateriaal

Aanmelden bij: Liesbeth van den Brink of Christina Spies inschrijfformulier
Zelf meenemen: je lunch, en als je hebt kleurpotloden

Deze workshop wordt begeleid door twee vrouwen:
Liesbeth van den Brink: Verrijkende Verreiking, Praktijk voor coaching en systemisch werk www.verrijkendeverreiking.nl of 06 42669703
Christina Spies: Reikipraktijk Two-hands Reikimaster en Tekencoach, www.two-hands.nl of 06 18812965
verdere info zie onze websites, vragen? Neem contact met ons op.

Ga je de uitdaging aan?
Wij zien uit naar je komst! We ontvangen je met een Warm Welkom!

A weekend of Reiki Stories

from Marta Getty’s Living Library

story-telling

Saturday 18 till Sunday November 19th, 2017
The Hague, the Netherlands

I invite you to join this ‘storytelling circle’ create by Reiki Master and storyteller Marta Getty
and to prepare yourself for a wondrous weekend of sharing stories that flow from her remarkable memory.

Marta has lived Reiki since 1980, from North America to Europe and Australia. The authentic tales that Marta weaves bring you into her life so artfully that you will feel like you were there beside her. It will be an intimate weekend of telling and sharing stories, and of course we share Reiki.
Marta:…... ‘Storytelling is an important part of the practice of students and masters. There are so many questions and so few answers at times. In this weekend I will listen also to your Reiki story and share about the value of your Reiki story, for yourself and the world around us’.

Times: 10am till around 18pm
Costs: 250 euro, bring your own lunch, we take care for coffee, tea and soup
Organizer: Rebecca Bredenhof, +31 7 3677 964 /+31 6 12181950

Registration: send an email to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. and pay the amount to:
NL 71 INGB 0004 2610 19 att. Reikicentrum ZIJN, The Hague. Subject ‘Marta-Nov2017’. Add your name when the name of the bank account is not your own.

Dutch flag

Een weekend Reiki verhalen

uit Marta Getty’s Levens bibliotheek

story-telling

Zaterdag 18 t/m Zondag 19 november 2017

Een weekend waarin Reikimaster en verhalenverteller Marta Getty
een ‘storytelling circle’ creëert waarin we niet alleen kunnen luisteren naar de
verhalen die uit haar opmerkelijke geheugen stromen en Reiki gaan delen,
maar waar ook ruimte zal zijn voor jouw Reikiverhaal.

Marta leeft Reiki sinds 1980, en heeft de beoefening gebracht naar Noord-Amerika, Europa en Australië. De authenticiteit van de verhalen die Marta als het ware ‘weeft’, geven je het gevoel dat je naast haar stond, er bij was. Het zal een intiem weekend zijn van verhalen vertellen en verhalen delen.

Marta: …... ‘naast het vertellen van mijn verhalen, wil ik dit weekend ook mijn ervaring delen over de waarde van het verhalen vertellen. Dit is zeker van belang voor Reikistudenten en Reikimasters. Er komen zoveel vragen tot ons, en soms hebben we zo weinig antwoorden. Ik deel graag met je wat het vertellen van jouw Reiki verhaal kan toevoegen aan jezelf en de wereld om je heen’.

Tijden: 10.00 - ± 18.00 uur
Investering: € 250,--, breng je eigen lunch mee, dan zorgen wij voor de soep.
Organisator: Rebecca Bredenhof , +31 (0)70 3677964 of +31 (0)6 1218 1950

Aanmelden: per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en door het bedrag over te maken naar
NL71 INGB 0004 2610 19, ten name van Reikicentrum Zijn, onder vermelding van Marta-nov2017

engflagKL

Lezing: leven zonder afval

Lezing: leven zonder afval
Emily-Jane Lowe leeft met haar gezin zonder afval (en vertelt ons daar alles over)
Donderdagavond 13 oktober, 20.00 - 21.30 uur, Reikicentrum Zijn

Baal jij ook van de grote hoeveelheid plastic verpakkingen die in ons huidige leven ‘normaal’ zijn geworden? Wil je graag minder afval produceren en jouw bijdrage leveren aan minder plastic soup? Of droom je wellicht zelfs van een leven zónder afval? Dan hebben we goed nieuws: Emily-Jane Lowe, bekend van haar leven zonder afval, komt op donderdagavond 13 oktober 2016 naar Reikicentrum Zijn in Den Haag.

leven zonder afvalEmily-Jane vertelt tijdens haar interactieve lezing hoe zij – als moeder van een gezin met drie jonge kinderen – leeft zonder afval. Wat je kunt verwachten: Emily-Jane’s persoonlijke en motiverende verhaal, tips en trucs om je afvalberg kleiner te maken en daarmee een beter gevoel te krijgen over je leven, en de mogelijkheid om vragen te stellen en met alle aanwezigen te sparren. Kortom: voor Reikibeoefenaars een inspirerende avond met volop handvatten kan geven om het Reikiprincipe Show gratitude to every living thing een concrete, nieuwe dimensie te geven J. Maar uiteraard zijn ook niet-Reikibeoefenaars op deze avond meer dan welkom!

Over Emily-Jane Lowe Emily-Jane Lowe

Emily-Jane Lowe woont met haar echtgenoot en drie kinderen van 8, 6 en 3 jaar in Baarn. Sinds de zomer van 2013 zijn zij overgestapt op een andere levensstijl: leven zonder afval. Emily-Jane: ‘In het begin was het best een uitdaging om als gezin geen afval te produceren, omdat tegenwoordig bijna alles verpakt zit in plastic, maar na een paar weken lukte het verbazingwekkend makkelijk om bijna geen afval te maken. Helaas is niet alles verkrijgbaar zonder verpakking maar ik doe mijn best om altijd alternatieven te zoeken.
Het geeft een enorm voldaan gevoel wanneer ik plastic-vrij boodschappen doe en de vuilnisbak maar niet vol komt. We kopen alleen maar pure producten en maken veel dingen zelf. Het is een fijne manier van leven en ik raad het iedereen aan om het zelf ook te proberen!’ Inmiddels geeft Emily-Jane lezingen, heeft ze een boek geschreven over leven zonder afval en vertelt ze haar verhaal in de media om zo veel mogelijk mensen te inspireren tot een bewuster omgaan met afval. Wil je alvast meer weten over Emily-Jane en haar leven zonder afval, kijk dan eens op haar blog.

Over de lezing

Wanneer | Donderdag 13 oktober 2016
Waar | Reikicentrum Zijn, Johannes Camphuysstraat 150-152, Den Haag
Hoe laat | 20.00 - 21.30 uur (deur open vanaf 19.30 uur)
Wat kost het | € 15,-

Informatie & aanmelden | Bij Anne Boerrigter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 249 02 023

Deze poster mag geprint en opgehangen worden bij jou thuis, in een buurtsuper, natuurwinkel of een andere plek waar veel mensen komen en jij iets op mag hangen

Filmavond

Whale rider

Dinsdag 5 september 2017

Deze inspirerende filmavond is onderdeel van het zomerprogramma Spiritualiteit(link), maar je bent ook alleen voor deze filmavond welkom.

Whale Rider (2002) gaat over Pai, uit een Maoristam in Nieuw Zeeland. Ze wil graag haar opa opvolgen als stamleider, maar dat kan niet omdat ze een meisje is. Al snel is duidelijk dat zij wel de aangewezen persoon is om de spirituele lijn verder te dragen, maar dat leidt tot veel weerstand van de huidige stamleider. Deze film laat zien hoe een volk kracht verliest als er geen opvolger is in de spirituele lijn. Over opvolging wordt op dit moment veel gesproken in de Reikiwereld. De film belicht interessante mogelijkheden, die we als uitgangspunt kunnen nemen om na te denken en te praten over Reiki, natuurlijke opvolging en - je eigen ervaringen!
Tijdens deze avond krijg je een korte introductie, we bekijken de film en na afloop volgt een nabespreking waarin je je eigen bevindingen en gevoelens naar aanleiding van de film kunt delen. En natuurlijk zorgen we voor thee en koekjes.

Tijd: van 19.30 uur tot ongeveer 22.15 uur
Investering: vrijwillige bijdrage
Aanmelden: Rebecca Bredenhof, 06 1218 1950 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natuurlijk Voeden

cursus over voeding met Lilian van der Zanden

Lilian van der Zanden schrijft hierover:
In de tweede nieuwsbrief van Zijn schreef ik dat ik het roer had omgegooid om me volledig te richten op mijn passie voor gezonde voeding. We zijn nu een jaar verder. De studies zijn af, mijn bedrijf
Hoe Gezond is ingeschreven in de KvK, de website is bijna klaar, een kantoor is gehuurd en we gaan live per 1 september aanstaande! Het is een hele reis geweest. Voor het eerst voelde ik ook dat de reis inderdaad belangrijker is dan het einddoel. Het was leerzaam, leuk en confronterend en ik ben super dankbaar dat ik mijn hart heb gevolgd!
Ik ben dan ook heel trots om mijn eerste workshop over gezonde voeding in de wereld te mogen zetten, namelijk: Natuurlijk Voeden.
Heel graag nodig ik je hiervoor uit op zaterdag 7 oktober aanstaande.

De gedachte achter de workshop
Als je je gezond voelt, sta je sterker in het leven, zie je er beter uit en heb je volop energie om van het leven te genieten! Gezond eten is een hoeksteen van je gezondheid. Ons lichaam heeft voldoende en juiste voedingstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Het is van even groot belang dat onze spijsvertering de voedingstoffen goed verteert en ook kan opnemen. Je kunt hier zelf ongelofelijk veel invloed op uitoefenen en ziektes zoals prikkelbare darmen, overgevoeligheden, overgewicht, ontstekingen of eczeem voorkomen. In deze workshop geef ik je handvatten om grip te krijgen op het effect van voeding op jouw lijf.

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • De pijlers vanuit de natuurlijke manier van voeden: verse, pure, eerlijke en biologische voeding.
 • Hoe zit het nou met brood, gluten, tarwe en spelt?
 • Samen lunchen met volop inspiratie om een snelle, gezonde en lekkere lunch te bereiden zonder pakjes en zakjes.
 • Hoe kan je een druk leven ondersteunen met voeding?
 • ‘Food-grabbelton’.

logo hoe gezond

Praktische informatie: 
Locatie:                     Reikicentrum Zijn, Johannes Camphuijsstraat 150-152, Den Haag.
Tijd:                          10.00 tot ± 16.30 uur, de deur is open vanaf 9.30 uur
Voor wie:                  Voor iedereen die een vitaal leven wil leiden.
Kosten:                     € 75,- (inclusief koffie/thee, lekkers en lunch).
Info & aanmelden:   Lilian van der Zanden 06-57202017 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Transformatie spel

begeleid door Helma Rader

Het Transformatiespel is een levensspel dat je de gelegenheid geeft op een andere manier naar je eigen leven en je omstandigheden te kijken. Het maakt je ervan bewust hoe jij je leven leeft, op dit moment. Echt diepgaand wordt het spel als het professioneel wordt begeleid. De masterkandidaten hier worden regelmatig bij een levensreis via het Transformatiespel, begeleid door Reikimaster Helma Rader. Helma heeft jarenlange ervaring in dit proces. Dit jaar willen we ook anderen de gelegenheid geven dit levensspel eens te spelen. We hebben twee workshops gepland, waarvoor je jezelf individueel kan aanmelden of met een groepje van vier personen.

Helma Rader:

'Het transformatiespel is een bordspel zoals bijvoorbeeld ganzenbord. Het wordt met maximaal 4 deelnemers gespeeld waarbij ieder zijn eigen levenspad volgt. In tegenstelling tot andere spelen gaat het hier niet om winnen of verliezen maar om wat je tegenkomt op je levenspad en wat dat jou te vertellen heeft. Je begint met een vraag die op dat moment in je leven speelt en waar je graag meer helderheid over wilt hebben. Voordat we het spel gaan spelen help ik je bij het zo duidelijk mogelijk krijgen van je vraag. Alles wat er die dag gebeurt wordt namelijk in verband gebracht met deze vraag.

Tijdens je reis op je levenspad geeft het spel je 'opdrachten'. Er kan je bijvoorbeeld gevraagd worden om een wonder te verrichten, zegeningen uit te delen of een inzicht te ontvangen. Het spel laat je zien wat je te geven hebt en hoe je met ontvangen omgaat. Waar je stroomt en waarin je vastzit. Het is iedere keer weer bijzonder om mee te maken dat wat toeval lijkt zo op zijn plaats valt. Ik vind het een voorrecht om je daarin te mogen begeleiden'.

Data: zaterdag 5 maart of zaterdag 23 april 2016
Tijden: 9.30 – 21.30 uur
Investering: € 125,- . Neem zelf je lunch mee, wij zorgen 's avonds voor een warme maaltijd.

Aanmelden: stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak het bedrag over naar NL71 ING 0004 2610 19 tnv. Reikicentrum Zijn, ovv Transformatie + datum van de workshop.

DSCN2288.JPG